Voor mensen die net zo als mij de hallo jumbo trouw iedere week pakken, weten dat op de site de receptkaartjes niet staan. dit zie ik steeds meer en zelf vindt ik vaak dit de lekkerse recepten
Dus moet ik ze zelf maar overnemen en ik kan zelf gelukkig kiezen voor het niet nemen van merk ingrediënten.
personen: 4
Ingrediënten:
- 2 blikjes roze zalm a 213 gram
- 2 vastkokende aardappelen
- 4 kropjes little gem sla
- 2 el citroenmayonaise
- 2 el dille
- 1 sjalot
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 stokbrood
- 1,5 el water
Voorbereiding:
Laat de zalm uitlekken.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (ongeveer 1cm).
Was en droog de sla
Hak de dille fijn.
Snipper de sjalot.
Snijd de cherrytomaatjes in stukjes.
Bereiding:
- Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 min gaar.
- Verdeel de zalm in stukjes
- Giet de aardappel af en laat ze goed uitlekken
- Maak de dressing met de mayo, water en dille. Voeg wat peper en zout toe voor de smaak.
- Schep de aardappel door de dressing
- Verdeel de sla over de borden
- Verdeel de andere ingrediënten over de sla en strooi nog wat losse dille over de borden.
- Serveer met het stokbrood.
Tip:
Schep de aardappel door de dressing wanneer ze nog lauw warm zijn voor meer smaak.
Zelf kook ik aardappels nooit in water en zout, maar stoom ik ze in een stoompan om zo zoutarmer te koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten