vrijdag 6 maart 2015

Kaassalade

           

Bereidingstijd:         30 minuten
Personen:     4

Ingredienten
•         


300 gram jong belegen goudse kaas
•          150 gram gerookte ossetong
•          1 komkommer
•          2 tomaten
•          2 eetlepels geknipte bieslook
•          1 bekertje creme frache
•          2 eetlepels citroensap
•          1 theelepel mosterd
•          peper,zout



Bereiding
1.        Snijd de korstjes van de kaas en snijd het in kleine blokjes.
2.        Snijd de ossentong in stukjes.
3.        Schil de komkommer en snijd deze in de lengte in vieren.
4.        Verwijder de zaadlijst en snijd deze in kleine stukjes.
5.        Ontvel de tomaten door enkele min. in kokend water te leggen.
6.        Laat ze schrikken onder koud water en trek de velletjes eraf.
7.        Snijd de tomaten doormidden en laat het vocht weglopen.
8.        Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
9.        Meng door de crème fraise de bieslook, peper, zout, citroensap en de mosterd door elkaar.

10.      Meng dit met de salade en zet ze koud tot het moment dat je het serveert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten