Ingrediënten:
·
2 sjalotten fijngesnipperd
·
2 el witte wijnazijn
·
1 tl Franse mosterd
·
2 stronkjes witlof
·
1 zakje rucola
·
1 rode appel
·
4 el olijfolie extra vierge
·
3 el peterselie fijngehakt
Bereiding:
1.
Roer in een kommetje de sjalotten,
azijn en mosterd door elkaar en laat even marineren.
2.
Halveer de witlof in de lengte en
snijd in dunne reepjes.
3.
Verwijder eventueel de dikke
stelen van de waterkers.
4.
Schep in een ruime kom de witlof
en rucola door elkaar.
5.
Snijd de appel in vieren,
verwijder het klokhuis.
6.
Snijd de appel in dunne partjes en
schep ze door de salade.
7.
Klop de olie door het mengsel met
de sjalotten, voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
8.
Schep de salade om met de
dressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten