vrijdag 6 maart 2015

Lentesalade met gerookte kip

Bereidingstijd: 10 - 20 min
Personen: 4

Ingrediënten:
·        1 krop eikenbladsla
·        50 g pijnboompitten
·        2 frisse handappels
·        200 g gerookte kip in plakjes
·        25 g gebakken uitjes
·        75 ml Crema die balsamico

Bereiding:
1.     Maak de sla schoon en was de bladeren in ijskoud water.
2.     Droog de sla goed (eventueel met een slacentrifuge).
3.     Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
4.     Snijd de appels in plakjes van gelijke grootte als de plakjes kip.
5.     Verdeel de sla over vier borden.
6.     Leg om en om en dakpansgewijs de kip en de appel op de sla.
7.     Strooi er de uitjes en de pijnboompitten over.
8.     Maak de salade af met een beetje dressing en peper naar smaak.

9.     Lekker met geroosterd rozijnenbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten