vrijdag 6 maart 2015

Rucolasalade met zalm



Bereidingstijd: 20 - 30 min
Personen: 4

Ingrediënten:


·        1 zak rucola
·        1 venkelknol
·        30 g amandelschaafsel
·        2 avocado's
·        1 citroen uitgeperst
·        200 g gerookte zalmsnippers
·        2 el olijfolie extra vierge
·        50 ml saladedressing balsamico
·        Zeezout



1.     Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en schaaf de kwarten in flinterdunne reepjes.
2.     Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
3.     Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en schep voorzichtig het vruchtvlees uit de helften. Laat de schil heel.
4.     Snijd het avocadovlees in plakken en besprenkel met het citroensap.
5.     Vul de avocado-helften met de venkel, avocado en zalmsnippers en leg op vier borden.
6.     Verdeel de rucola rondom de avocado.
7.     Bestrooi met het amandelschaafsel.
8.     Meng de olijfolie en balsamico dressing met peper en zeezout naar smaak. Sprenkel de dressing over de salade.

9.     Lekker met geroosterd zuurdesembrood of een bladerdeegstengel met provençaalse kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten