Bereidingstijd: 20 - 30 min
Personen: 4
Ingrediënten:
·
1 zak rucola
·
1 venkelknol
·
30 g
amandelschaafsel
·
2 avocado's
·
1 citroen
uitgeperst
·
200 g gerookte
zalmsnippers
·
2 el olijfolie
extra vierge
·
50 ml
saladedressing balsamico
·
Zeezout
1.
Snijd de venkel
in kwarten, verwijder de harde kern en schaaf de kwarten in flinterdunne
reepjes.
2.
Rooster in een
droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
3.
Halveer de
avocado’s, wip de pit eruit en schep voorzichtig het vruchtvlees uit de
helften. Laat de schil heel.
4.
Snijd het
avocadovlees in plakken en besprenkel met het citroensap.
5.
Vul de
avocado-helften met de venkel, avocado en zalmsnippers en leg op vier borden.
6.
Verdeel de rucola
rondom de avocado.
7.
Bestrooi met het
amandelschaafsel.
8.
Meng de olijfolie
en balsamico dressing met peper en zeezout naar smaak. Sprenkel de dressing
over de salade.
9.
Lekker met
geroosterd zuurdesembrood of een bladerdeegstengel met provençaalse kruiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten